Moldovenii de la capătul lumii, dorul de țară persistă în fiecare casă

oamenisikilometri.md

Spread the love

În fiecare an peste 2 000 de moldoveni emigrează peste hotarele țării, Portugalia fiind în top 10 destinații pentru migranții moldoveni. Astfel, mai mult de 20 de mii de concetățeni muncesc oficial aici. Ambasada R. Moldova susține că numărul neoficial al acestora depășește 50 de mii. În același timp, Portugalia este clasată pe locul 3 al celor mai sărace state ale UE. Salariul minim este de doar 580 euro pe lună, iar costurile de trai le-au ajuns pe cele din țările lider din Europa.

Cu toate acestea, de la finele anilor ’90 și până în prezent moldovenii din toate regiunile țării au recurs la acest pas curajos, de a-și lăsa la depărtarea de 4 000 km familia și rudele, pentru a-și croi un viitor.

Motivele plecării au fost diferite. Chiar dacă majoritatea au reușit sa se asimileze, să învețe limba și să-și găsească un loc de muncă, dorul de țară persistă în fiecare casă. Acest lucru poate fi văzut în peisajele moldovenești ilustrate pe magneții de pe ușa frigiderului, în undele radiourilor naționale care acompaniază procesul de muncă sau într-un tricolor agățat la colțul unui dulap.
Citește continuare pe: oamenisikilometri.md

oamenisikilometri.md
oamenisikilometri.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte știri