Unioniștii Anatol Ursu și Ion Leașcenco au fost excluși din cursa electorală

Spread the love


Anatol Ursu a colectat 580 de semnături pentru a candida în Circumscripția 22 – Ialoveni . Comisia electorală a anulat 297 din cele 580 de semnături.


297- asta este cifra rușinii de astăzi pentru raionul Ialoveni. 297 de semnături ale susținătorilor au fost declarate nule. 297 de oameni au fost privați de dreptul fundamental de a alege și a fi ales. Semnături anulate pentru o bară în câmpul “Data semnării”. Semnături anulate pentru că membrii consiliului electoral nu pot desluși dacă e litera a sau o în numele semnatarului. Semnături anulate pentru că a fost depășit câmpul. Semnături anulate pentru că “4 ista parcă-i 7, ce n-au învățat cifrele la școală?” 
E clar că sistemul nu are nevoie de candidați unioniști pe cea mai unionistă circumscripție. PL s-a retras, candidatul PNL a refuzat să mai participe după ce i-au fost și lui anulate semnături la pachet. Mai multe decât atât cred că doar în Circumscripție la Plahotniuc au fost anulate semnături. Totuși e foarte principială figura doamnei Babuc în toată schema asta.

Urmează contestația.
A scris Anatol Ursu pe facebook.com.


297- asta este cifra rușinii de astăzi pentru raionul Ialoveni. 297 de semnături ale susținătorilor au fost declarate…

Publicată de Anatol Ursu pe Marţi, 29 ianuarie 2019

Ion Leașcenco a colectat 652 de semnături pentru a candida în Circumscripția 22 – Călărași . Comisia electorală a anulat 297 din cele 526 de semnături.

Tocmai am fost anunțat că aproape jumătate din cele 652 de semnături colectate pentru a candida în Circumscripția nr 15 Călărași au fost considerate nule. Am cutreierat zi de zi satele din raioanele Călărași și Ungheni pentru a strânge semnăturile. Este un atac grav asupra unioniștilor civici care nu au devenit preșul guvernării. Avem semnale că și ceilalți colegi care au participat la manifestările unioniste din ultima perioadă nu vor fi înregistrați. Asta în condițiile în care unui candidat condamnat penal, cu interdicție de a ocupă o funcție publică în următorii 5 ani, i-a fost eliberat certificatul de “integritate” și acceptată candidatura pe Circumscripția sus menționată. Același lucru se încearcă și la Ungheni și Ialoveni. Este clar că se complotează împotriva noastră, iar apariția noastră nu convine niciunui partid cu reprezentare politică în actualul Parlament. 
Penalii exclud oamenii normali.
Vom lua act de nota informativă și vom contesta această decizie abuzivă.
Ne convingem încă o dată că sloganul #FaraFosti deranjează, iar guvernaților le este frică de unioniștii sinceri și necompromiși, care luptă necondiționat pentru cauza reîntregirii. Pe circumscripții acești neni au alte calcule.
Acolo unde este prezent factorul uman, prin listele completate manual, se încearcă cu tot dinadinsul excluderea noastră din cursa electorală.

A scris Ion Leașcenco pe facebook.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte știri